Een goede HR-cyclus kan ervoor zorgen dat jouw bedrijfsstrategie aansluit op de doelen van jouw medewerkers. Een HR-cyclus is simpel gezegd alle keren dat werkgever en werknemer met elkaar praten over prestaties en doelen. Dankzij die gesprekken kan jouw werknemer zich ontwikkelen zoals hij wil, maar toch op een manier die past bij de strategie van jouw bedrijf. 

Als werkgever zit je samen met je werknemer om de tafel en bedenken jullie doelen. Aan het einde van het jaar kijk je terug naar die doelen en kijk je welke er zijn behaald. Op basis daarvan zal jij een bonus uitkeren aan jouw werknemer. Dit levert jouw werknemer veel stress op. Het nieuwe belonen zou daar een oplossing voor kunnen zijn.  

Het boek van Kilian Wawoe 

Kilian Wawoe heeft het boek ‘Het nieuwe belonen’ geschreven en daarin worden zes soorten doelen onderscheiden. De zes doelen die worden onderscheiden zijn: 

          Het vergroten van motivatie; 

          Meer tevredenheid; 

          Het verbeteren van prestaties; 

          Geluk; 

          Eerlijkheid, dus het geld eerlijk verdelen; 

          Talentmanagement 

Bedrijven willen graag dat hun medewerkers gemotiveerd zijn en beter willen presteren. Bedrijven proberen dat te bereiken door hun werknemers een aangename beloning te geven, wat vaak geld zal zijn. Kilian Wawoe verklaard echter dat bedrijven deze manier overschatten. Het extra geld en het salaris die werknemers krijgen, dragen niet in hoge mate bij aan de tevredenheid over hun werk.  

Voorkom het vertrek van jouw werknemers  

Kilian Wawoe meldt dat het salaris bijna nooit de reden voor vertrek is. De meest voorkomende reden waarom werknemers vertrekken, is hun baas. Die werknemers zullen vaak wel een hoger salaris krijgen bij een nieuwe baan, maar het klopt dus niet dat dat de hoofdreden van vertrek is. 

Kilian Wawoe raadt bedrijven aan om meer geld en energie te steken in een goede HR-cyclus in plaats van hun aandacht te besteden aan hoge beloningen. Op die manier komt jouw bedrijf er achter wat jouw werknemers willen en kan je daar tijd en geld insteken. Zo zullen steeds minder werknemers hun ontslag aanbieden.  

Handige tips als je aan de slag wil gaan met het nieuwe belonen 

Wanneer jouw bedrijf er aan denkt om gebruik te maken van het nieuwe belonen, heeft Kilian Wawoe een paar tips voor jou. 

Een van de eerste tips is dat je duidelijk moet aangeven of een verandering budgetneutraal zal zijn. Eerlijkheid is een van de belangrijkste dingen die je moet hanteren in jouw bedrijf om zo jouw werknemers tevreden te houden. 

Ten tweede is het belangrijk om jongere werknemers bij het proces te betrekken, want jongere werknemers zijn nou eenmaal de toekomst. 

Ten derde moet jij jouw doelstelling duidelijk formuleren. Aan de hand van die doelstellingen is het makkelijker voor jouw werknemers om zich te ontwikkelen. 

Tot slot wil je bij beloning de kwaliteit van het management erbij betrekken. 

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.